Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerince, yapı malzemesi üretici ve satıcılarına yönelik denetimlerde 123 firmaya 1 milyon 17 bin lira para cezası verildi. İstanbul İl Müdürlüğü Yapı Malzemeleri Şube Müdürlüğü uzmanları, bu yılın 10 ayında 1030 işletmeye yönelik denetim gerçekleştirdi.

22 HAZIR BETONCUYA CEZA     

Denetimlerde, beton, armatür ve boru gibi yapı malzemeleri üreten ve satan 123 firmayla ilgili işlem yapıldı. Bu denetimlerde, 1 milyon 17 bin 511 lira idari yaptırım cezası uygulandı. Bakanlık, hazır beton üretimi yapan 22 firma hakkında 334 bin 721 lira cezai işlem yaptı. Bu rakamla birlikte en çok ceza hazır beton üreticilere ceza kesilmiş oldu. Armatür ile vana imalat ve satışında standartlara uymayan 19 firmaya 201 bin 649 lira ceza uygulanırken, su yalıtım sektöründe faaliyet gerçekleştiren 5 firmaya 87 bin 862 lira, 7 firmaya ise 74 bin 679 lira ceza verildi.

MERDİVEN ALTI ÜRETİM VAR     

Denetimlerde, en fazla ceza hazır beton, armatür, vana ve yapı kimyasallarına uygulandı. Avrupa Birliği (AB) standartlarına uygun olmayan kaçak ürün kullanıldığı da tespit edildi. Merdiven altı üretim yapanların bulunduğu da belirlendi.Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, satın alınan yapı malzemelerinde "CE" ve "G" işaretlemesinin bulunması gerektiğini belirtti. Yapı malzemeleri konusunda üretim ve satış yapan firmalara yönelik sıkı denetimler yaptıklarını vurgulayan Bayraktar, bu konuda asla kimseye taviz vermeyeceklerini ifade etti.Bayraktar, yapı malzemelerinde kaliteyi artırmak ve standardizasyonu geliştirmek için çok ciddi düzenlemeler yaptıklarını, bu alanda dünyayla yarışmayı amaçladıklarını kaydetti.