İnteraktif bankacılık hizmetini kullanan vatandaşların, hesaplarının dolandırıcılar tarafından boşaltılmaması için bazı ufak kurallara riayet etmeleri tavsiye ediliyor.

Banka yetkilileri, güvenlik duvarının faal olarak çalışmasının önemine dikkat çekiyor. Şifrenin kimse ile paylaşılmaması isteyen yetkililer, "İnternet şubesine girerken, TC kimlik numarası, cep telefonunuza ait marka ve model istenmemektedir.

Bilgisayarınızı virüslere karşı en güncel anti virüs yazılımları ile tarayın. Lisanslı işletim sistemleri kullanın. İnternet sitelerine arama motorları aracılığı ile değil, tarayıcı programınızın adres çubuğuna yazarak erişin. Hesap bilgileriniz, TC kimlik numaranız gibi şahsi bilgileriniz, şifreniz istenmemektedir, bu bilgilerinizi girebileceğiz bir bağlantı da iletilmemektedir."

"HER POLİSİM DİYENE İNANMAYIN"
Son günlerde artan, 'Emniyetten arıyorum. Hesaplarınız terör örgütü tarafından kullanılıyor. Paranızı kaybetmemek için şu hesaba aktarın' şeklindeki dolandırıcılıklara da dikkat çeken emniyet yetkilileri, vatandaşların bu kişilere itibar etmemesini istedi.



İHA