Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları;

ASGARİ ÜCRET MÜJDESİ
Asgari ücretin vergi diliminden kayıpları vardı, düzenleme geliyor. Devlet o kısmı karşılayacak. Kimse asgari ücretin altında ücret almayacak

İŞSİZLİK VE ENFLASYON RAKAMLARI
Orta vadeli program. 2018-2020. Bunu bakan arkadaşlarımız bugün yarın açıklayacak. 2017,2017,2019 büyüme hedefimiz yüzde 5.5. İşsizlik oranı bu yıl için 10.8 gibi görüyoruz. 2018'de 10.5. Enflasyon, 2017'de 9.5 olarak tahmin ediyoruz.

LÜZUMSUZ HARCAMALARI KISACAĞIZ
Tasarruf birinci ama bizden de başlayacağız. Lüzumsuz harcamalarda tasarruf. Üretime katkı sağlayacak. İhtiyaçları önceliklere göre sıralayıp ona göre yapacağız.

TAŞERON YIL SONU
Taşeronlarla ilgili konuyu en geç bu yılın sonunda bir karar bağlamış olacağız.

VARLIK FONU'NA YENİ BAŞKANI HAFTAYA ATAYABİLİRİZ
Varlık Fonu'na da önümüzdeki günlerde bir atama yapabiliriz, bu hafta olmasa da haftaya. Fonla ilgili esasında ileri geri spekülasyonlar var da bunlar doğru değil. Varlık Fonu bunlara çökmüş değil, varlıklarını değerlendirerek daha ilave kaynak üretmek, bu kaynakla Türkiye'nin büyük projelerini temin etmek suretiyle hem ülkemize katma değer sağlamak hem de finans sistemi üzerindeki yükleri azalatacak tedbirleri alacak.

TÜRK TELEKOM'DA MÜDAHALE HAKKIMIZ VAR
Türk Telekom ortaklıktan kaynaklanan sıkıntılardan kurtuldu. Ekimin başında süre doluyor. Ve bizim kamu olarak bu sözleşmeyi temerrüt hali olduğu için müdahale etme hakkımız var. Bankaların alacağı var. Biri gelip diyecek ki, ben bu borçları üstleniyorum ve yeni ortak olmak istiyorum. Kabul ediyor musun? Şartlar uymazsa borcunu öder. Kamu olarak bundan bir zararımız söz konusu değil.

Sabah