Şikayetvar'ın haberine göre birçok elektrik abonesi başkasının elektrik faturasını ödüyor. Otomatik ödeme talimatı veren aboneler kredi kartı borçlarının beklediklerinden fazla geldiğini görünce şaşırtıcı gerçeği öğrendiler. Birçok abone başkasının yüksek faturasını ödemiş. Uzmanlar, "Hesap özetinizdeki ödeme ile elektrik faturanızı kontrol edin" uyarısında bulundular.
 
Elektrik faturası bankalar tarafından ödenenler, elektrik aboneliği aldıktan sonra taşınmak zorunda kalanlar ve elektrik faturası yüksek gelenler muhakkak hem kredi kartı hesap özetinizi hem de elektrik faturalarınızı karşılaştırın.
 
İşte başkasının elektrik faturasını ödeyenlerin şikayetleri şöyle:
 
GERİYE DÖNÜK ÖDEMELERİNİZİ İNCELEYİN
 
"Kredi kartımdan 454,69 TL başkasına ait abone borcu çekilmiştir. Ekstre elime geçtikten sonra farkına vardım ve bankaya gittiğimde harcama itiraz formu doldurun 50 güne kadar cevap gelecek dediler. Doldurdum yolladım. Ancak abone numarasını ekstrede yazmadığından bankadan istedim hiçbir şekilde alamadım. Elektrik dağıtım şirketinden geriye dönük ödemelerimi çıkardım. Bu ödemenin benle alakası yok. Ben bu parayı kredi kartı borcumu öderken ödedim."
 
1 YILDIR BAŞKASININ BORCUNU ÖDEDİ
 
"Eski ikamet ettiğim evin fatura ödemeleri için otomatik ödeme tarihi vermiştim. Daha sonra evden taşınacağım için kredi kartını ve ödemeleri iptal ettirdim. Evden taşındım ve 1 yıldır bu kartı kullanmıyorum ve 1 kuruş borcum da bulunmamaktadır. En son 2012 yılının mayıs ayında borcunu ödeyerek kapattığım kredi kartı ile tam tamına 1 yıl sonra otomatik ödeme talimatını kendiliğinden tekrar devreye sokup o evde oturan başkalarının elektrik faturasını ödüyorlar. Paramı geri istiyorum ve kredi kartını kapatın artık. Paramı geri ödeyin. 1 yıldır kart kapalı olduğu için ekstre bile gelmedi kredi kartında 1 yıldır hiçbir hareket yok ne oldu da birden kart açıldı ve başkasının faturası ödeniyor."
 
BAŞKASININ BORCU İCRA GETİRDİ
 
"3 yıl önce iş yeri işletiyordum. Adıma kayıtlı abone olan elektrik faturamı 3 yıl önce kapatırdım ve içerideki depozite mi de alarak iş yerimdeki elektriği kestirdim. Nasıl oluyorsa adıma kayıtlı olan elektrik aboneliğim kesilmemiş benden sonra iş yerini işleten kişi benim adıma elektriği kullanmış ve geçen hafta icradan adıma düzenlenmiş fatura geldi."