17 Aralık soruşturmasıyla başlayan hükümet Gülen cemaati geriliminde ortaya çıktığı iddia eden ses kasetlerinde Fethullah Gülen’in ‘içeride adamımız var’ dediği Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nda vekaleten yönetim dönemi başladı. 17 Ocak’ta ilk görevden almaların başladığı BDDK’da bir başkan yardımcısı daha görevinden ayrıldı. Başkan yardımcısı Nuri Bodur istifa etti, yerine yine vekaleten Kemalettin Koyuncu getirildi. Böylece 6 kişilik BDDK yönetiminde 5 başkan yardım-cısından 4’ü vekaleten görev yapıyor.

3. perde açıldı

BDDK’da ilk görevden almalar 17 Ocak’ta oldu. Fethullah Gülen’e ait olduğu iddia edilen ve internete düşen bir ses kaydında, “BDDK’da adamlarımız var” dediği iddialarından sonra BDDK’da başkan yardımcısı olan Ozan Cangürel ile Daire başkanları Faik Akay ve Utku Tosun görevden alınmıştı. İkinci operasyon geçen hafta yapıldı. Başkan Yardımcısı Murat Türker ile Daire Başkanı Ebru Sonbul İskender görevden alındı. Son olarak Başkan Yardımcısı Nuri Bodur istifa etti. BDDK’da tek asaleten görev yapan Başkan Yardımcısı Ahmet Akıncı.

4. vekil geldi

Ozan Cangürel’in yerine vekaleten Fatih Öztürk getirilmişti. Öztürk, BDDK’da denetim dairelerinden 3’üne bakıyor. Geçen hafta görevden alınan Murat Türker’in yerine Aziz Turhan vekaleten geldi. Turhan da 4. denetim daire başkanlığından sorumlu. Son olarak Nuri Bodur’un yerine de vekaleten Kemalettin Koyuncu getirildi.