Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “Teşvik uygulamasının süresinin uzatılması ile ikinci 2 yıllık süre içerisinde teşvik kapsamındaki il ve ilçelerde faaliyette olan 196 Organize Sanayi Bölgesi’nde boş olan 6.258 adet parsel yatırımcılara tamamen veya kısmen bedelsiz olarak tahsis edilebilir durumda” dedi. 
 
Bakan Nihat Ergün, 2011 Nisan döneminde başlatılan bedelsiz arsa uygulamasına geçen iki yıl içerisinde yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, uygulama sonucunda; OSB ’lerdeki 774 adet boş parselin bedelsiz olarak yatırımcılara tahsis edildiğini söyledi. Parsellerin 56 adedinde üretim yapılmaya başlandığını ifade eden Ergün, 166 adedinde inşaat çalışmalarının devam ettiğini, 552 adedinin de proje aşamasında olduğunu bildirdi. 

250 bin istihdam imkânı

Nihat Ergün, tahsis edilebilir durumdaki 6258 adet parselin yatırımcılar için son derece cazip olduğunu belirtti. Tahsisi gerçekleşecek bu parsellerin tümünde üretime geçilmesi halinde yaklaşık 250 bin kişiye istihdam imkânı sağlanacağını ifade eden Bakan Nihat Ergün, “Bu sayede sağlanacak üretim ve istihdam artışı ile bölgeler arası gelir dağılımı da daha dengeli bir hale gelecektir” değerlendirmesinde bulundu.