CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, "Türkiye'deki 2 bin 400 dolayındaki belediyenin Hazine'ye vadesi geçmiş borçlarının toplamı 7,8 milyar TL'dir, yani eski deyimle 7,8 katrilyondur. Bunun 4,4 milyar Türk Lirası, yani yüzde 56,4'ü Ankara Büyükşehir Belediyesine aittir" dedi.

-"ALTINCI KANUN DÜZENLENİYOR"-

TBMM Genel Kurulu'nda önceki gün Torba Tasarısı üzerinde konuşan Yılmaz Ateş, "171'inci madde özel olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi için düzenlenmiştir. Daha önce affedilip, takvime bağlanıp ödenmeyen ve bugün kısmen affı getirilen eski borçlar nedeniyle bu madde konulmuştur. Belediye Başkanı'nın isteğiyle çıkardığınız kanun sayısı hatırlanamaz oldu. Bu beş veya altıncı kanun düzenlemesidir" dedi.
Getirilen aflara rağmen Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Hazine'ye olan borcunun azalmadığını, arttığını ileri süren Ateş, şöyle dedi:
"Türkiye'deki 2 bin 400 dolayındaki belediyenin Hazine'ye vadesi geçmiş borçlarının toplamı 7,8 milyar TL'dir, yani eski deyimle 7,8 katrilyondur. Bunun 4,4 milyar Türk Lirası, yani yüzde 56,4'ü Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne aittir. Her ne hikmetse, Ankara'nın içini boşaltıyorsunuz, kurumlarını İstanbul'a taşıyorsunuz ama Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hazinesine de trilyonlarca para aktarıyorsunuz." (ANKA)
(MG/HF/ORH)