’Kirpi’ olarak bilinen mayına dayanıklı araçları birlikte ürettiği İsrail’e ait olan Hatehof Industries Şirketi, biriken alacakları nedeniyle hukuka başvurdu.
 
İsrail’e ait olan Hatehof Industries Limited Şirketi’nin vekili avukat Aydın Buğra İlter, Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı için üretilen mayına ve patlamaya dayanıklı ’Kirpi’ araç için 21 Mayıs 2009 tarihinde BMC ile sözleşme imzaladıklarını, bu kapsamda aracın tüm mayın ve patlamaya dayanıklı zırh ve kapsül sisteminin mühendisliği ve malzemesinin müvekkili olduğu şirkete ait olduğunu belirtti.
 
Yazılı açıklama yapan avukat İlter, araştırma, geliştirme ve üretim faaliyetleri sonucunda BMC, Hatehof Industries Limited’e sözleşme ile yüklendiği ödeme mükellefiyetlerini yerine getirmediğini, Milli Savunma Bakanlığı’na teslim edilen araçların bedellerini tahsil etmesine rağmen sözleşme uyarınca Hatehof’a tahakkuk eden borçlarını ödemediğini öne sürdü.

 Avukat Aydın Buğra İlter, "İyi niyet çerçevesinde Hatehof tarafından BMC’nin borçlarının birden fazla kez ertelenmesine rağmen, BMC Hatehof’a borçlarını ödememiştir. Bu nedenle, yasal işlemlere başlanılmış olup, BMC aleyhine haciz ve iflas işlemleri dahil olmak üzere her türlü hukuki haklar kullanılacaktır" dedi.
 
TSK'DAN DA UYARI GELMİŞTİ

Savunma Sanayii Müsteşarlığı Kara Araçları Daire Başkanı Levent Şenel ise geçtiğimiz ay verdiği demeçte, BMC’nin kendilerine teslim etmesi gereken 175 Kirpi (mayına karşı korumalı araç) ve 105 2,5 tonluk kamyon bulunduğunu belirterek, "Çok fazla bekleyemeyeceğimizi kendilerine ilettik. Bir ay zarfında bu işi çözdüler çözdüler, çözmediler Silahlı Kuvvetler için biz bunu başka bir yerden tedarik edip, vermek zorundayız" demişti.