Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB)'nden çiftçilere tabii afetler nedeniyle yapılacak borç ertelemesi müracaatında son 3 güne girildiği uyarısı yapıldı.
 
Tabii afetler nedeniyle yapılacak borç ertelemesiyle ilgili karar gereğince müracaatlar 28 Eylül Cuma günü itibarıyla sona erecek. Bu tarihe dikkat çeken TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, "Üreticilerimizin bir an önce başvuru yapmasında fayda var." dedi. 28 Ağustos 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren, 60 ilde sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler nedeniyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 30 oranında zarar gören çiftçilerin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçlarının 28 Ağustos 2012 itibarıyla 1 yıl süreyle ertelenmesini içeriyor.
 
Bayraktar, bu üretim sezonunda, sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetleri ve benzeri risklerin tarım ürünlerine önemli zarar verdiğine dikkat çekti.
 
AA