Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, emlak ve çevre temizlik vergisi borcu bulunanların borçlarını yapılandırma işlemlerinin başladığını bildirdi. Emlak ve çevre vergilerinin yapılandırılması başvuruları için son tarih 1 Aralık.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, kamuoyunda "Torba Yasa" olarak bilinen 6552 sayılı "İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması" hakkında kanununun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Söz konusu kanun kapsamında belediyelere ödenen emlak ve çevre temizlik vergileri borçlarının yeniden yapılandırılabildiğini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların 1 Aralık 2014’e kadar başvuruda bulunması gerektiğini bildirdi.

'GEREKLİ HASSASİYET GÖSTERİLMELİ'
 
Yapılandırma tarihine bakılmaksızın ilk taksit ödemesinin aralık ayında başlayacağını hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, "Kanun kapsamında 01 Aralık 2014 tarihine kadar olan Emlak ve ÇTV olan borçları yapılandırılabilecek. Gecikme zammı ve faiz borçları silinerek yapılandırma işlemi gerçekleştirilecek. Vatandaşlarımız borçlarını 3-5-6-9 ay taksitler halinde ödeyebileceği gibi peşin ödeme de yapabilecek." ifadelerini kullandı. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, yoğunluk yaşanmaması için yapılandırma işlemlerinin son güne bırakılmaması konusunda vatandaşların gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.