Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 'borcunu ödemeyene af var, ödeyene bir şey yok' eleştirilerine karşılık, sosyal güvenlik primini düzenli ödeyenlerin, yüzde 5 prim indiriminden dolayı borcunu yapılandıranlara göre yüzde 25 daha kazançlı çıktıklarını belirledi.

ZAMAMINDA ÖDEYEN KAZANÇLI

SGK Başkan Yardımcısı Murat Yazıcı, TİSK yayın organı 'İşveren' Dergisi'nde yer alan makalesinde, SGK'nın konuyla ilgili araştırma sonuçlarını anlattı. Yazıcı, sigorta primlerini zamanında ödeyen, kayıt dışı istihdama yönelmeyen işverenlerin, çıkarılan borç yapılandırma kanunlarına tepki gösterdiklerine ve primlerini düzgün ödedikleri için diğer işverenlere göre dezavantajlı olduklarını ifade ettiklerine dikkat çekti. Yazıcı bunun doğru olmadığını ifade etti.

YÜZDE 20.5 YERİNE YÜZDE 15.5 ÖDÜYORLAR

Primini düzenli ödeyenlerden asgari ücretin yüzde 20.5'i yerine yüzde 15.5'i oranında işveren primi alınıyor. Bu da işçi başına aylık 246 lira yerine 186 lira işveren primi ödenmesi anlamına geliyor. İşçi başına aylık 60 lira, yıllık olarak da 720 lira avantaj sağlanıyor. (Habertürk)