ABD'de Cumhuriyetçiler ve Demokratlar, ülkenin borç tavanı limitini yükseltmek için tartışmalarını devam ettirirken, ABD Hazinesi, Washington'un bilançosunda 73.7 milyar dolar nakit para olduğunu açıkladı.

Haziran sonunda ikinci çeyrek rakamlarını açıklayan Apple ise kasasında 75.8 milyar dolar nakit kaynağın bulunduğu bilgisini kamuoyuyla paylaştı.

Açıklanan bu nakit miktarları, küresel ekonominin en büyük ekonomisindeki çarpıcı tabloyu göstermesi açısından da önem arz ediyor.

ABD yönetimin açıkladığı rakamlar, Washington'un borç tavanı limiti tartışmaları öncesinde ne kadar büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını gösterirken, Apple'ın nakit miktarı California merkezli şirketin bilançosundaki nakit stokunun ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.

HİSSESİ 400 DOLARA YÜKSELDİ

Eldeki bu veriler, Apple'ın 2007'de iPhone marka akıllı telefonları piyasaya sürdükten sonra ne kadar güçlü bir şirket haline geldiğini de açık şekilde ortaya koyuyor.

Şirketin hisselerinin borsadaki performansı da parmak ısırtıyor. Nasdaq'ta işlem gören Apple hisseleri bu hafta başında, şirket tarihinde bir rekor görerek, 400 dolara kadar yükseldi.

Apple'ın şu anki piyasa değeri 363.3 milyar dolar ve sıralamada ABD'li enerji devi Exxon Mobil'den sonra dünyanın en pahalı ikinci şirketi konumunda bulunuyor. (Hürriyet)