Çalışan emeklilerin maaşını yüzde 10 artıracak düzenleme yolda. Ticari faaliyette bulunan emeklilerden yapılan Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) kesintisinin kaldırılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı düğmeye bastı. Bakanlık kesintinin kaldırılarak, çalışan emeklinin maaşının yüzde 10 artırılması için çalışma başlattı. Seçim sonrasında hayata geçmesi beklenen düzenleme ile çalışan emekliler ekstra zamma kavuşacak.
 
Emekli olup çalışmaya devam eden emeklilere SGDP kesintisi uygulanıyor. Emekli, bir işyerinde çalışıyorsa kesintiyi işveren ödüyor. Ancak emekli ticari faaliyette bulunuyorsa, maaşından kesinti yapılıyor. Son yapılan yasal düzenleme ile ticari faaliyette bulunan emeklilerin maaşından yapılan SGDP kesintisi yüzde 15'ten 10'a çekilmişti. Çalışan emekliler, yüzde 5'lik avantajı, Ağustos ayından itibaren maaşında hissetmeye başladı. Şimdi bu kesintinin sıfırlanması için Bakanlık çalışma başlattı. Yüzde 10'luk kesintinin kaldırılması ile 355 bin 886'sı Bağ-Kur, 229 bin 653'ü SSK, 44 bin 946'u memur emeklisi olmak üzere toplam 630 bin 485 kişinin maaşında yüzde 10 artış olacak.
 
Çalışma Bakanlığı'nın masasında SGDP kesintisinin Avrupa'daki uygulamaları da bulunuyor. Birçok Avrupa ülkesinde, emekli olduktan sonra işyeri açan, şirket ortağı olanlardan destek primi alınmıyor. Bazı ülkelerde de emekli olduktan sonra çalışıp prim ödemeye devam edenlerin, emekli aylıkları da artıyor. Bakanlık modelleri inceleyip kapsamlı bir çalışma yürütüyor.

  

Takvim