ANKARA (ANKA) - Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen son Torba Yasa ile daire başkanı ve grup başkanlarının ek göstergesinin 3000'den, 3600'e çıkarıldığını belirterek, bu düzenleme ile aylık ve ikramiye bağlama oranlarının yüzde 70'den, yüzde 130'a yükseltildiğini vurguladı. Bu uygulama ile çalışanlar arasındaki maaş farkının açıldığını dile getiren Yokuş, hükümetin atadığı bürokratlarına kıyak yaptığını ileri sürdü.
 Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş yaptığı yazılı açıklamada, Meclis'te kabul edilen son Torba Yasa ile daire başkanı ve grup başkanlarının ek göstergesinin 3000'den, 3600'e çıkarıldığını bildirdi. Bu düzenleme ile aylık ve ikramiye bağlama oranlarının yüzde 70'den, yüzde 130'a yükseltildiğini dile getiren Yokuş şunları kaydetti:
 "Türk Büro-Sen olarak, kuruluşumuzdan bu güne kadar çalışanların hak ettikleri ücretleri almadıklarını, unvanlar arasında ücret bakımından farklılıklar olduğunu, bu farklılığın giderilmesi için yapılacak maaş zamlarının düşük ücretle çalışanlara daha fazla, yüksek ücretle çalışanlara daha düşük verilmesi suretiyle farklılığın giderilmesini talep ettik. Yıllardan beri gerek toplu görüşme masalarında, gerekse toplu sözleşme masasında, tüm unvanların ek göstergelerinin ve özel hizmet tazminatlarının yeniden düzenlenmesini talep ederken, ek göstergesi olmayan yardımcı hizmetler sınıfında çalışanlar ile ek göstergesi olmayan diğer çalışanların da ek göstergeden faydalandırılması gerektiğini hep gündeme getirdik. Yardımcı hizmetler sınıfında çalışanlara ek gösterge verilmesi ve ek göstergesi düşük olan şube müdürü, müdür, müdür yardımcısı, uzman, uzman yardımcısı, VHKİ, memur, güvenlik görevlisi ve şoförlerin ek göstergesinin artırılması beklenirken, Hükümet çıkardığı Torba Yasa ile tüm çalışanları hayal kırıklığına uğratmıştır."

-"HÜKÜMETTEN ATADIĞI BÜROKRATLARINA KIYAK"-

Bu uygulama ile çalışanlar arasındaki maaş farkının açıldığını dile getiren Yokuş, hükümetin atadığı bürokratlarına kıyak yaptığını ileri sürdü. Hükümetin zaman zaman belli bürokratlar için böyle düzenlemeler yaptığını ifade eden Yokuş, "Geçmişte de mülki idari amiri, genel müdür yardımcısı ile savcı ve hakim unvanlarında çalışanlara ücret artışı yapmıştı. Çalışanlar arasında yapılan bu ayrımcılık, çalışma barışını bozmuş, memurların moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemiştir" dedi.
 
-"KAMUDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİ OLMAYANLARA HAK YOK"-
 
Hükümetin şark kurnazlığı ile alkol yasasını tartıştırdığını dile getiren Yokuş açıklamalarına şöyle devam etti:
 "Kamuoyunu meşgul etmiş, daire başkanlarının ek göstergesinin artırıldığını kamuoyundan gizlemiştir. Kamu çalışanları ise haklı olarak, daire başkanı altında bulunan tüm unvanların ek göstergesinin artırılması ve yardımcı hizmetler sınıfında çalışanlara da ek gösterge verilmesini beklemektedir. Geçtiğimiz yıl toplu sözleşme masasında tüm memurları ilgilendiren ve 161 maddeden oluşan sorunların çözümü için verdiği sözü tutmayan hükümetin, böyle bir ayrımcılığı yapması kamu çalışanları arasında infial yaratmıştır. Kamu çalışanları arasında yapılan bu ve benzeri adaletsiz uygulamalar çalışma barışını bozmaktadır. Üst düzey yönetici kadrosunda olmayan memurlarımızın büyük bir bölümü geçim sıkıntısı içinde kıvranırken, hükümetin daire başkanı ve gurup müdürlerine özgü çıkardığı yasa, kamuda adalet duygusuna vurulan bir darbe olmuştur. Türk Büro-Sen olarak; yapılan bu haksızlığı kınıyor, diğer unvanların ek göstergeleri artırılma ve yardımcı hizmetler sınıfında çalışanlara da ek gösterge verilene kadar mücadelemizi devam ettireceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."(ANKA)
 (HGS/ÖZK)