==> Akgündüz'den '7 yıldızlı haciz' yanıtı

Hürriyet'ten Dinçer GÖKÇE'nin haberine göre; İstanbul Bayrampaşa’da inşa edilen Caprice Gold Oteli’nin bir bölüm arsasının satışı davaya konu olmuştu. Sınırlı Sorumlu İstanbul Gıda Toptancıları İmalat Sanayi ve Depocuları Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi’nin 12 dönümlük arsasının satışında usulsüzlük yapıldığı ve ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla, aralarında Ali Zafer Tacioğlu ve Fadıl Akgündüz’ün de aralarında bulunduğu 25 kişi hakkında 12 yıla varan hapis cezası istemiyle İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

3 MİLYON DOLAR ÖDENMEDİ

Söz konusu arsanın kalan 3 milyon dolarlık ödemesi ise, Kooperatif ile Akgündüz’ü karşı karşıya getirdi. Kooperatif avukatları ödenmeyen alacakları için icra müdürlüğü nezdinde icra takibi başlattı. Muhatap şirket Capricegold Turizm İnşaat ve Ticaret A.Ş. avukatları icra takibine itiraz etti. İtiraz ile birlikte takip durdu. Kooperatif avukatları ise itirazın iptali istemi ile İstanbul Ticaret Mahkemesi’nde dava açtı.

Davanın görüldüğü İstanbul 47. Asliye Ticaret Mahkemesi, geçtiğimiz 15 Eylül’de gerekçeli kararını açıkladı. Karar, icra takibinin devamı yönünde oldu. Mahkeme 3 milyon dolarlık alacağı, gecikme faizi ve yargılama giderleri ile birlikte toplam 10,5 milyon lira olarak karara bağladı.

DEVREMÜLKLERE HACİZ KONULDU

Mahkemenin verdiği icra takibinin devamı yönündeki karar sonrası, Kooperatif avukatları icra işlemlerini kaldığı yerden sürdürdü. Tapu Müdürlüğü’ne gönderilen icra yazısı sonrası Caprice Gold Oteli’ndeki 63 bağımsız bölüme haciz işlemi uygulandı. Haciz uygulanan odaların, devre mülk olarak başka kişilere satıldığı düşünülüyor.

‘O ODALAR BAŞKA ŞİRKETİN’

Bu durum, hak sahipleri için de sorun anlamına geliyor. Akgündüz’ün avukatları ise haciz konulan odaların, Capricegold Turizm A.Ş.’ye değil, Capricegold Gayrimenkul Yatırım Tur. Ltd. şirketine ait olduğu gerekçesi ile İcra Hukuk Mahkemesi’ne itirazda bulundu. Kooperatif avukatlarının mahkemeye sundukları dilekçede, itirazın icradan satışı engelleme girişimi olduğu iddiasında bulundukları anlaşıldı.

25 KİŞİ YARGILANIYOR

Fadıl Akgündüz ile, Kooperatif’in karşı karşıya gelmelerine sebep olan arsa nedeni ile 25 kişi de İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor. Suçlama ise, 12 dönümlük arsasının satışında usulsüzlük yapıldığı ve ihaleye fesat karıştırıldığı iddiası.

12 yıla varan hapis cezası istemiyle yargılanan isimler arasında Kooperatifin eski başkanı Ali Zafer Taciroğlu, yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri Osman Kaan, Rasim Keklik, Mahmut Akpınar ve arsanın akrabalarına ait şirkete satışını organize ettiği ileri sürülen Fadıl Akgündüz ile arsayı resmen satın almış görünen Caprisgold Turizm İnşaat Ticaret A.Ş.’nin ortakları İbrahim Obut, Avniye Obut de bulunuyor.

İlk duruşması 21 Haziran’da görülen davada, sanıkların kendilerine yönelik suçlamayı kabul etmedikleri anlaşıldı.