Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Çek Yasası’nda yapılacak düzenlemede, kamu vicdanının da dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Ergün, Ankara’da Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED) dün akşam Rixos Oteli’nde düzenlenen resepsiyonunda, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ergün, Çek Yasası’nda hapis cezasının kalkıp kalkmayacağına ilişkin bir soru üzerine, “Ekonomik suçlara ekonomik cezaların olması doğru bir prensip olabilir. Yalnız içinde alacaklıların da haklarını koruyacak unsurlar barındırırsa, o zaman kamu vicdanı da bu hususta daha rahat olur’’ değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ekonomisinin dünyada ve özellikle Avrupa’da yaşanan birçok olumsuzluğa rağmen büyüme sürecini devam ettirdiğine de işaret eden Bakan Ergün, şöyle devam etti: “Türkiye’de büyüme sağlıklı bir büyümedir. Reel sektörden, üretimden, ihracattan kaynaklanan bir büyümedir ve istihdam oluşturan bir büyümedir.’’ Ergün, önümüzdeki hafta İstanbul’da yerli-yabancı ortaklığı şeklinde, petrokimya sektöründe 1 milyar dolarlık bir yatırım anlaşması yapılacağını da açıkladı.



Habertürk