ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'nin üçüncü çeyrek büyümesinin yüzde 11,1 olarak açıklanmasıyla ekonomide tarihi bir rekora imza atıldığını belirterek, "Ekonomik büyümenin iki basamaklı sayıları bulmasıyla ülkemize olan yatırımlar da artacaktır." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verilerini değerlendirdi.

Türkiye'nin üçüncü çeyrek büyümesinin yüzde 11,1 olarak açıklanmasıyla ekonomide tarihi bir rekora imza atıldığına işaret eden Palandöken, "Ülkemizin ekonomik büyüme oranı beklediğimiz gibi çift haneli sayıları buldu. Bu oran ekonomimizin katlanarak büyüyüp iyiye gittiğini gösteriyor. 2018'den esnaf için de ekonomi için de umutluyuz. Ekonomik büyümenin iki basamaklı sayıları bulmasıyla ülkemize olan yatırımlar da artacaktır. Türkiye, büyüme hızıyla Hindistan ve Çin’i geride bıraktı. 'Gelişmekte olan ülkeler' konumundan 'gelişmiş ülke' konumuna giden bu yolda hızla ilerliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, büyümede en yüksek payın yüzde 20,7 ile hizmetler sektöründe olduğuna dikkati çekerek, ulaştırma, konaklama, yiyecek gibi hizmet sektöründe de esnafın katkısıyla rekor seviyede büyüme gerçekleştiğinin altını çizdi.

Esnafa verilen desteklerin ekonomik büyüme rakamlarına yansıdığını belirten Palandöken, "Türkiye'nin kredi notu ve görünümü aynı seviyede bırakılmamalı. Ülkemizin hak ettiği dereceyi almasıyla yabancı yatırımcıların güvenle yatırım yapacakları tek ülke Türkiye olacaktır. Bu büyümenin ardından kredi derecelendirme kuruluşlarının verecekleri değerlendirme ne kadar objektif olduklarını da gösterecektir." ifadelerini kullandı.