LONDRA (AA) – Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Çin bankalarının kar marjlarının gelecek yıl daralabileceğini bildirdi.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Çin bankalarının kar marjlarının gelecek yıl daralabileceği, kredi büyümesinin ise hız kesebileceği bildirildi.
Açıklamada, “Çin bankaları 2018’de net kar ve düşük gelir baskısı ile karşı karşıya kalmaya devam edecek. Gölge bankacılık ve bankalararası bankacılık aktiviteleri üzerindeki sıkı regülasyonlar bankaların sermayelerinin daha fazla tüketilmesine ve karlılığın baskılanmasına neden oluyor.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada Çin’in bankacılık sektöründe sıkı finansman koşullarının gelecek yıl da devam etmesinin beklendiği, büyük devlet bankalarının daha küçük bankalara likidite sağlayabileceği kaydedildi.
2018 yılında Çin bankalarının kredi büyümesinin de hız kesmesinin beklendiği belirtilen açıklamada, Çin bankalarının görünümünün “durağan” olduğu, ülke kredi notunun ise bankacılık sektörünün görünümünü büyük oranda desteklediği vurgulandı.