İSTANBUL - Turkcell'in hissedarlarından Çukurova Holding, Doğu Karayip Temyiz Mahkemesi'nin Çukurova'nın, Turkcell'i kontrol eden Çukurova Telecom Holdings (CTH) ve Çukurova Finance International'daki (CFI) hisseleri üzerine aldığı tedbir kararı ve bu kararın getirdiği kısıtlamaların kaldırıldığını açıkladı.

Sonera Holding'in 11 Mart tarihli açıklamasına göre, Doğu Karayip Temyiz Mahkemesi, Çukurova Holding'in CTH ve Çukurova Finance International'da (CFI) sahip olduğu veya olacağı hisseleri elden çıkarmasını veya elden çıkmasına neden olacak tasarruflarda bulunmasını yasaklama kararı almıştı.

Çukurova Grubu'nun TeliaSonera ile arasında geçmişe dayanan bir dava süreci bulunuyor. Uluslararası Ticaret Odası'na bağlı tahkim mahkemesi Eylül 2011 tarihinde, TeliaSonera ile yaptığı hisse satış anlaşmasının şartlarına uymadığı gerekçesiyle Çukurova Holding'in TeliaSonera'ya 932 milyon dolar artı faizi kadar tazminat ödemesine karar vermişti.

Sonera Holding, tahkim mahkemesinin verdiği bu karar doğrultusunda Doğu Karayip Temyiz Mahkemesi'nin 5 Mart tarihinde Çukurova'ya yönelik kısıtlamalar getirdiğini duyurmuştu.

Konuya yakın kaynaklar, diğer hissedar Rus Altimo ile Privy Council aşamasında dava süreci devam eden ve paylarını geri alabilmek için kredi arayışında olan Çukurova Holding'in hisselerini rehin gösterebileceğini belirtmişlerdi.