Turkcell’in hissedarları Rus Altimo ve Çukurova Holding arasında şirketin kontrol hisselerine ilişkin davayı gören İngiltere Yüksek Mahkemesi, Çukurova’nın Altimo’ya yapacağı ödeme konusunda istediği süre uzatımı talebini kabul etti. İngiltere Yüksek Mahkemesi (Privy Council), 9 Temmuz tarihinde Çukurova’nın 60 gün içinde Altimo’ya 1 milyar 570 milyon dolar ödeyerek, Turkcell’deki kontrol paylarını geri alabileceğine karar vermişti. Ancak Çukurova, kredi sağlamak için Turkcell hisselerini teminat göstermesini engelleyen New York Bölge Mahkemesi kararını temyiz ettiğini belirterek, ödeme için süre uzatımı istemişti.
 
Son tarih belirlenmedi
 Mahkemenin dün açıklanan kararında, “Heyet, Çukurova Holding ve Cukurova Finance International’a Turkcell hisselerini geri almaları için herhangi bir son tarih belirlenmeden süre uzatımına izin vermiştir, ancak şartlarda değişiklik olması halinde veya 1 Aralık 2013 tarihinden sonra, son tarih belirlenmesi için tarafların talepte bulunmasına izin vermektedir” denildi.
 
Altimo’ya ağır suçlama
 Privy Council, Altimo’nun TeliaSonera adına New York mahkemesinde attığı adımların Çukurova Holding’in Turkcell hisselerini geri almasını engelleme arayışının bir kanıtı olduğuna dair şüphe bulunmadığını açıkladı. Açıklamada, “Çukurova Holding’in finansman sağlama girişimleri, Altimo tarafından kasıtlı ve çok ciddi şekilde engellenmektedir” denildi. Çukurova Holding 23 Temmuz tarihindeki oturumda, Privy Council’in belirlediği şartlar altında Turkcell’deki kontrol hisselerini geri almasını engellemeyi amaçlayan Rus Altimo’nun New York’ta holding aleyhine kötü niyetli bir hukuk kampanyası başlattığını savunmuştu.
 
Telekom’dan Digiturk’e 530 milyon dolar

Türk Telekom , Digiturk’ün yüzde 53 oranındaki hissesinin satın alınması için verdiği bağlayıcı olmayan teklif tutarının 530 milyon dolar olduğunu açıkladı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül, geçen hafta yaptığı açıklamada, Türk Telekom’un, Çukurova Holding ile Providence Equity Partners’ın ortak olduğu dijital yayın platformu Digiturk’ün yüzde 53 hissesini satın almak için 530 milyon dolara bağlayıcı olmayan teklif verdiğini, ancak Çukurova Grubu’nun bu fiyata satmayı düşünmediğini söylemişti. Futbolda Süper Lig yayın haklarını da elinde bulunduran Digiturk’te Çukurova Holding’in yüzde 53, Providence Equity Partners fonunun ise yüzde 47 hissesi bulunuyor. Çukurova Holding’in Interbank protokolünden kaynaklanan borçlarını tahsil etmek amacıyla grubun medya aktiflerinin yönetimini devralan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Digiturk’ü daha yüksek bir fiyattan satabileceğini belirten Çukurova Holding’e satış için süre tanımıştı.