Akçakoca ilçesinde plaj işletmesi sahipleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminden olumsuz etkilendikleri gerekçesiyle Akçakoca Belediye Meclisi'nden, 2016 kira borçlarının silinmesi konusunda istekte bulundu.

Aralık ayı Belediye Meclis Toplantısı'nda gündeme alınan konuda, meclis üyeleri, plaj işletmelerinin, darbe girişimden olumsuz etkilendiği için işletme sahiplerince sunulan teklifi oy birliğiyle kabul etti.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin, tüm Türkiye'de sosyo-ekonomik zararla sonuçlandığını söyledi.

Batı Karadeniz'deki plaj işletmecilerinin de darbe girişiminden olumsuz etkilendiğini aktaran Yemenici, şöyle konuştu:

"Akçakoca'daki plaj işletmeleri sahipleri, 15 Temmuz hain FETÖ darbesi nedeniyle geçen yaz zarar ettikleri gerekçesiyle meclisimize kira borçlarının silinmesi konusunda başvurdu. Biz de meclisimizde bu konuyu tartıştık. Tüm Türkiye bu hain darbe konusunda etkilendi, yaralar sarıldı fakat işletmecilerimizin bu konudaki başvurularını görmezden gelemezdik. Biz de işletmelerimizin bu borçlarını silmeye karar verdik."

Belediyeden kiralanan söz konusu plajların kiralarının silindiğini ifade eden Yemenici, "2016 yılına ait kira borçları ve faizlerinin terkin edilmesini isteyen dilekçe görüşülerek plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Havale edilen terkin komisyon tarafından kiracıları haklı bularak kira borçları silindi." dedi.

Karar ile 7 halk plajının geçen yılki kira borcu silindi.(AA)