İSTANBUL (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 27 Şubat-2 Mart'ta Cezayir, Moritanya ve Senegal'e yapacağı resmi ziyaretler kapsamında bu ülkelere yönelik iş heyeti programı düzenleyecek.

DEİK'ten yapılan açıklamaya göre, 2017'nin aralık ayı sonunda Sudan, Çad ve Tunus'a yapılan ziyaretlerden sonra bu yılın ilk büyük Afrika heyet ziyareti, Kuzey ve Batı Afrika'ya yönelik gerçekleştirilecek.

Söz konusu 3 ülkede DEİK tarafından hükümet temsilcileri ve iş dünyasının katılımlarıyla düzenlenecek iş forumlarında, katılımcılara üst düzey ikili iş görüşmeleri imkanı sağlanacak.

DEİK, ilgili ülkelerin devlet başkanlarına, başbakan ve bakanlarına, ayrıca tüm iş dünyası temsilcilerine Türkiye'yi, DEİK'i ve iş konseylerinin faaliyetlerini anlatacak. Heyete katılan iş insanlarına da Afrika'daki iş fırsatları tanıtılarak gelişen Afrika pazarına açılma potansiyeli sunulacak.

Tüm dünyada gelişmiş ekonomilerin gözünü çevirdiği Afrika'da, Türk yatırımcılar ve ihracatçıları bekleyen fırsatlar gözler önüne serilecek.

Moritanya ile 2017'nin ilk yarısında 58,9 milyon dolarlık ticaret hacmine ulaşan Türkiye'nin, geçen yılın tamamında Senegal ile 248,6 milyon dolarlık, Cezayir ile de 2,4 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunuyor.