800 restoranlı ABD'li büyük pizza zinciri Sbarro üç sene içinde ikinci kez iflas erteleme başvurusunda bulundu.

Ağırlıklı olarak AVM içinde şubeleri bulunan Sbarro ABD'deki AVM'lerde tüketici sayısının azalması ile birlikte zor günler geçiriyordu.

Şirketin bilanço varlıkları 175.4 milyon doları bulunurken 165.2 milyon dolar borcu bulunuyor. Şirket ilk iflas erteleme başvurusundan bugüne borçlarını 400 milyon dolardan 165 milyon dolara indirmeyi başarmıştı.

Mahkeme başvurusunun ardından şirket borç ödeme takvimini yeniden yapılandıracak.

Şirketin CFO'su Carolyn Spatafora şirketin dünya çapında bir marka olmasına ve gelecekte büyüme potansiyeli olmasına rağmen sermaye yapısının sürdürülebilir olmadığını belirtti.

Sbarro ailesi 58 yıl önce New York'a taşınarak pizza zincirini kurmuştu. 2007 yılında MidOcean Partners LP Sbarro'yu 417 milyon dolara aileden almıştı. 2008 krizinde rekor zarar açıklayan şirket 2011'de de iflas erteleme başvurusunda bulundu.

31 İLDE 90 ŞUBESİ VAR
Sbarro Türkiye'de ise Tab Gıda distribütörlüğü ile faaliyet gösteriyor. Türkiye'de 31 ilde 90 şubesi bulunan Sbarro tıpkı ABD'deki şubelerini çoğunlukla AVM'lerde açıyordu.

"TALEBİN TÜRKİYE FAALİYETLERİ İLE İLGİSİ YOK"
Öte yandan Sbarro'nun iflas ertelemesi ile ilgili TAB Gıda'dan da açıklama geldi.

TAB Gıda olarak, bugün haber portallerinde yer alan “Dev pizza zincirinden iflas erteleme” başlıklı haberlere ilişkin olarak bir açıklama yapma gereği duyduk. Dünya genelinde 800’ün üzerinde restoranda hizmet veren Sbarro’nun iflas erteleme talebinin Türkiye’deki faaliyetleriyle hiçbir ilgisi olmadığını belirtmek isteriz. Sbarro genel merkezden bizlere yapılan açıklamada da Türkiye operasyonlarının bu talepten etkilenmeyeceği vurgulanmıştır. Ayrıca iflas ertelemenin Amerikan Hukuku’na göre iflastan korunmak amacıyla borçları yeniden yapılandırmak için kullanılan bir yöntem olduğunu da eklemek isteriz.