Yıldız Holding'in iştiraki Ak Gıda'nın yüzde 80 hissesi Fransız Groupe Lactalis'e satılırken; satış sonrası Yıldız'ın şirketteki payı yüzde 10'a geriledi.

Ak Gıda'dan KAP'a yapılan açıklamada, daha önce halka arz yoluyla pay satışı yapacağını açıklayan şirket ortakları Yıldız Holding, Mustafa Latif Topbaş, Eaton Capital Fund, Ahmet Afif Topbaş, Zeki Ziya Sözen ve Firdevis Çizmeci'nin halka arz işlemini iptal ettiği ve paylarını Groupe Lactalis firmasına blok satış yoluyla satmaya karar verdikleri belirtildi.

Açıklamada, bugün taraflar arasında bir hisse satış sözleşmesi imzalandığı belirtilerek; bu çerçevede 6-8 Mayıs tarihlerinde planlanan talep toplama işleminin ve halka arzın iptal edildiği belirtildi.

Yıldız Holding CFO'su Cem Karakaş ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ak Gıda'nın yüzde 80 hissesinin Lactalis'e satıldığını; Yıldız Holding'in şirkette yüzde 33 olan payının satış işlemi sonrası yüzde 10'a düşeceğini söyledi.

Her iki açıklamada da satış tutarına ilişkin bir bilgi yer almadı.

Ancak, 320 milyon lira sermayesi bulunan şirkette, halka arz planları kapsamında yüzde 45 hissenin 5.78-6.92 lira fiyat aralığından halka arz edilmesi planlanıyordu. Buna göre, halka arzdan 832-996 milyon lira gelir elde edilmesi beklenirken; şirketin halka arz sonrası piyasa değeri de 1.85-2.21 milyar lira aralığında fiyatlanmıştı.