Yüzde 88 için 343 milyon dolar ödeyen Axel Springer, daha önce Business Insider’ın yüzde 9’luk hissesine sahipti. Böylelikle Axel Springer, şirketin yüzde 97’sine sahip olurken, geriye kalan yüzde 3’lük hisse ise ABD’li teknoloji şirketi Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’ta kalmaya devam etti. 

Bu satın alma anlaşması ile Business Insider’ın toplam değeri 442 milyon dolara denk geldi. 

ERİŞİMİNİ GENİŞLETTİ
Satın alma anlaşmasını duyuran Axel Springer CEO’su Mathias Döpfner, şirketin dijital erişimini genişletmek için stratejilerine devam ettiklerini söyleyerek, “Dünyanın İngilizce konuşulan bölgelerindeki dijital habercilik şirketlerine yatırım yapacağımızı daha önce açıklamıştık. Business Insider’ı satın almamız bu planın bir parçası. Business Insider, dijital ekonomi haberciliğine yeni standartları getirmiş global bir şirket” dedi. Business Insider CEO’su Henry Blodget ise “Bağımsız gazetecilik anlayışları ve geleceğe dair global vizyonları sebebiyle Axel Springer’a muazzam bir saygı duyuyoruz. Bu satın alma anlaşması gücümüzü arttırmak için kuracağımız takıma ayrıcalık katacak. Yeni dönemde dev bir habercilik organizasyonu kurmak için beraber çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Axel Springer, dünya çapında 200 milyon kişiye ulaşıyor. Business Insider ise 6 yıl önce kurulan bir haber platformu olsa da şirket, aylık 76 milyon tekil kullanıcıya ulaşıyor. Söz konusu satın alma anlaşmasıyla ise Axel Springer, hitap ettiği dijital kitleyi arttırdı. Buna ek olarak Business Insider, söz konusu satın alma anlaşmasına kadar toplamda 55.6 milyon dolarlık yatırım aldı. Bu yatırımların en çok dikkat çekeni ise Jeff Bezos oldu. Son dönemlerde medya yatırımlarına ağırlık veren Bezos, son olarak ABD’nin en büyük gazetelerinden biri olan Washington Post’u 2 yıl önce 250 milyon dolara satın almıştı.