Dolar/TL, bu sabah saat 09.39 itibariyle 3.0470 seviyesinde güne başlamıştı.  

Dolar/TL Cuma günü saat 18.01'de 3.0527/3.0540, sepet bazında TL ise 3.2493/3.2510 seviyesindeydi.   
  

ÖKTE: YUKARI YÖNLÜ HAREKETLİLİK DEVAM EDİYOR  
TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte, "Bu sabah Türk lirası’ndaki satışlarla dolar/TL ve Euro/TL yeni tarihi zirve yaptılar. Ayrıca, dolar/TL ve Euro/TL kısa vade opsiyon oynaklı oranlarında yukarı hareketlilik devam ediyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Cuma günü NTV televizyonuna yaptığı açıklamada TCMB’ye faiz konusunda aksiyon almamasını tavsiye ederken, 1 Kasım seçimlerine gidilirken, Ekim ayında Türk lirası’na karşı işlem yapan ‘spekülatif marjın’ kendiliğinden yok olmasını beklediğini belirtti" yorumunu yaptı.     

 

Euro ise Türk Lirası karşısında bugün saat 11.04 itibariyle 3,4784 seviyesini görerek yılın ve tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.   

REUTERS TERMİNALİNE GÖRE;  

EURO'DAKİ HAREKET

DOLARDAKİ HAREKET

 

ABD Merkez Bankası (Fed) 16-17 Eylül tarihlerinde faiz toplantısı gerçekleştirecek. Bu toplantıda Fed'in faiz artırımlarına başlayabileceği beklense de Çin ekonomisinde görülen yavaşlama sinyalleri ve küresel büyümeyi olumsuz etkileyeceği endişeleri nedeniyle faiz artışına yönelik görünüm bulanıklaştı.  

 

'FAİZ ARTIŞI BEKLENTİSİ SINIRLI'
Reuters'a konuşan ING Bank Özel Bankacılık Stratejisti Pınar Uslu, "Son dönemde finansal piyasalarda gözlenen oynaklık ve büyüme endişeleri nedeniyle Fed'in bu ay bir faiz artırımına gitme olasılığı fiyatlamalara girmedi, ancak sınırlı sayıda da olsa bazı analistler faiz artırımı beklentisini taşıyor. Fed'in bu ay faiz artırımına gitmesi piyasalarda sert hareketlerin görülmesine neden olabilir" dedi ve şöyle devam etti:

"Siyasi belirsizliğin ve güvenlik endişelerinin baskısı altındaki yurt içi piyasalarda da Fed kararı kritik olacak. Hafta genelinde ayrıca, yarınki Hazine ihaleleri ve Cuma günü uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notuna ilişkin değerlendirmesi izlenecek."