Aydın’da devlet  memuru olan  Mehmet Polat, bir bankanın şubesinden bir yıl önce 70 bin liralık  konut kredisi çekti. Bu kredi için banka, ’dosya masrafı’ adı altında Polat’tan 2 bin 370 liralık kesinti yaptı. Çektiği kredi için bu masrafı ödeyen Polat, mahkemelerin alınan dosya masraflarının tüketicilere iade edilmesi yönündeki kararlarını görmesinin ardından harekete geçti. Polat, kendisinden tahsil edilen masrafların iadesini bankadan talep etmek üzere avukat Ali Ergün ile görüştü.

ÇABALARA RAĞMEN SONUÇ ALINAMAMIŞ

Müvekkilinden kredi masrafına ilişkin banka dekontlarını alan Avukat Ali Ergün, geçen 23 Mayıs’ta masrafların tahsili için, aynı zamanda tüketici mahkemesi olan  Aydın 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. Geçen 4 Kasım’da sonuçlanan davada; Mehmet Polat’ın istediği miktarın tamamının ödenmesine karar verildi. Karar üzerine banka yetkilileri ile görüştüklerini söyleyen Avukat Ali Ergün, "Bankanın gerek Aydın’daki gerekse genel merkezindeki yetkilerle görüşüp ödemenin yapılmasını istedik. Ancak tüm iyi niyetli çabalarımıza rağmen banka ödeme yapmayı reddetti. Kendilerine bir kurumun kapısına hacze gidilmesinin hoş karşılanmayacağını da anlattık ama yine de sonuç alamadık" dedi.

HACZE GİDİLDİ

Bankanın ödeme yapmaması üzerine 3’üncü İcra Dairesi’nden icra takibi başladığını söyleyen Ali Ergün, "İcra Müdürlüğü’ne takip kararı aldırdık. İlgili bankanın itiraz etmesi ya da ödeme yapması gereken kesin takip tebligatı ulaşmasına rağmen yasal süre olan yedi günü geçirerek borcu ödemedi. Bu süre içinde yine iki kez görüşme yaptık ama sonuç alamadık" dedi. Alacağı tahsil edemeyen Avukat Ergün, icra müdürlüğüne başvurarak, memur vasıtasıyla bankaya hacze gidilmesini ve alacağın bankanın kasasından icra memuru vasıtasıyla tahsil edilmesini talep etti. İcra müdürlüğünün kasa haczi kararı vermesinin ardından, avukat Ali Ergün, icra memuru ve yediemin ile bankanın Efeler Merkez Şubesi’ne giderek 2 bin 370 liralık alacağını tahsil etti.