Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürlüğü ile İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin müşterek projesi ile Bağ-Kur statüsündeki sigortalıların emeklilik tarihi kendilerine en az 6 ay önceden mektupla bildirilecek ve emekli olacak sigortalıların maaşı en fazla 1 saat içinde bağlanabilecek.

Daha önce emeklilik işlemlerinin tamamlanmasının 8-10 ayı bulduğunu, İESOB ile hayata geçirilecek proje ile bu sürenin 1 saate indirileceğini söyleyen SGK İzmir İl Müdür Vekili Mustafa Keskin, şöyle devam etti:

"Bu proje bizi heyecanlandırıyor. Eskiden vatandaşlar devletten ya borç ya da ceza tebligatı alırlardı. Şimdi, belki de ilk defa müjdeli bir tebligat alacaklar. Biz vatandaşlarımıza, 'emeklilik hakkını şu tarih itibariyle elde ediyorsunuz' diye, 6 ay öncesinden bir mektup göndereceğiz. Bu sadece bildirim değil, yönlendirme şeklinde bir mektup olacak.

Günü geldiğinde, şartları da taşıması halinde, bize müracaat ettikten sonra belki de bir kahve içimi zamanda vatandaşımıza emekli maaşı bağlayacağız. Aslında biz bunu SSK boyutuyla yapıyoruz. Hatta bunu gören vatandaşlarımız 'bu bir kamera şakası mı?' diyorlar."

AA