Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası (NESO) Başkanı Nafiz Çalışkaner, yürürlüğe giren ve kamuoyunda torba yasa olarak bilinen kanun kapsamında SGK'ya borcundan dolayı emekli olmayan sigortalı veya işverenlere yönelik yeniden yapılandırma imkanı sağlandığını hatırlattı.

Yeniden yapılandırma yapmak isteyenler için SGK ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokolle sicili bozuk olanların dahi 60 aya kadar varan sürelerle kredi kullanarak emekli olabilme imkanına kavuşacağını kaydeden Çalışkaner, "Nevşehir'de de bu durumda olan çok sayıda esnafımız bulunuyor.

Borcundan dolayı emekli olamayan esnaflarımız Odamıza gelerek ayrıntılı bilgi alabileceklerdir. Torba yasa ile 31 Aralık 2010 tarihi öncesine ait borçlar yeniden yapılandırıldı. Ziraat Bankası 60 aya varan vade seçenekleri ile yüzde 0.79 faiz oranıyla kullanılabilecek krediden sigortalılar ve işverenlerin yanında esnaf ve sanatkarlar ile çiftçiler de yararlanabilecek. Kredi kullanarak borcunu ödeyen şartları tutan kişilere emekli aylıkları bağlanacak, bankada maaştan kesinti yapacak." dedi.

Çalışkaner, borç yapılandırmasına başvuruların 02 Mayıs 2011 tarihinde sona ereceğini de hatırlattı.




Cihan