Bu yıl ekstra zamlara kavuşan emeklilere, ek gelir yolu da açılıyor. Banka promosyonu gün sayıyor. memurlar gibi emekliler de artık maaşlarının yattığı bankadan promosyon alabilecek. Promosyonun yıllık 200 ile 300 lira arasında olması beklenirken; emeklilere 3 yıllık toplu ödeme yapılması planlanıyor. Yani emekliler, 3 yılda bir 600 ile 900 lira arasında promosyon alacak.

İMZALAR ATILIYOR

Edinilen bilgiye göre; ödemelerin nasıl yapılacağı netleşmeye başladı. Ağırlıklı formül, 3 yıllık promosyonun tek seferde ve peşin olarak ödenmesi. Bu durumda emekliler, Sosyal Güvenlik Kurumu ile bankalar arasında protokolün imzalanmasının ardından, promosyon için bankaya başvuracak. Emekli, banka ile, 3 yıl boyunca maaşını buradan alacağını içeren bir sözleşme imzalayacak. İmzalar atılır atılmaz da banka, emeklinin maaş hesabına promosyonu yatıracak. Promosyon uygulamasının önümüzdeki ay içerisinde başlaması bekleniyor. Böylece emeklilerin cebine bu yaz 3 yıllık dönem için 600 ile 900 lira arasında bir para girecek. 3 yıl sonra emekli, banka ile yine promosyon sözleşmesi imzalayacak. Yine 3 yıllık promosyon alacak, bu sürede de aynı bankada kalacak.

TEMMUZ'DA ZAM VAR

Emekliler yeni zamlarını Temmuz ayında maaşlarında görecek. 4 Temmuz'da açıklanacak ilk 6 aylık enflasyon rakamları, SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranını gösterecek. Memur emeklileri ise toplu sözleşmeden kaynaklanan yüzde 5'lik artışı Temmuz maaşlarıyla birlikte alacak. Enflasyon yüzde 6'yı geçerse ayrıca fark yatacak.

Kaynak: Takvim