Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK), Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş şirketine el konulduğunu açıkladı.

EPDK yatırımların devamlılığını sağlamak, tüketicilere nitelikli ve kesintisiz hizmet verilmesini sürekli kılmak gibi amaçlarla, tedbiren şirketlerin mevcut yönetim kurulu başkan ve üyeleri görevden el çektirildiğini ve yerlerine yeni atamalar yapıldığını bildirdi.   

YÖNETİCİLER DEĞİŞTİRİLDİ

EPDK'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Özel sektör tarafından işletilen elektrik dağıtım şirketleri, ilgili tüm taraflara karşı üstlendiği yükümlülüklerini yerine getirerek, tüketicilere daha nitelikli ve kaliteli hizmet vermesi esasına göre faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu hükümler aykırı davranışlar halinde, dağıtım ve perakende satış faaliyetleri ile piyasa mekanizmasının işleyişinin sağlıklı olarak sürdürülebilmesi için ne tür tedbirler alınacağı 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve mevzuatımızla belirlenmiştir. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun dün yapılan toplantısında alınan kararla Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Osmangazi Elektrik
Perakende Satış A.Ş şirketlerinin 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’nun 16. Maddesi’nin 4.fıkrası gereğince faaliyetlerini yerine getiremediği belirlenerek, yatırımlarımların devamlılığını sağlamak, tüketicilere nitelikli ve kesintisiz hizmet verilmesini sürekli kılmak gibi amaçlarla,  tedbiren şirketlerin mevcut yönetim kurulu başkan ve üyeleri görevden el çektirilmiş ve yerlerine yeni atamalar yapılmıştır.

1.4 MİLYON ABONESİ VAR

Yıldızlar SSS Holding, 1.4 milyon abonesi bulunan Osmangazi- Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin hisselerinin tamamını 2010 yılında 485 milyon dolar karşılığında Özelleştirme İdaresi’nden devralmıştı.

1.4 milyon abonesi bulunan OEDAŞ Eskişehir, Kütahya, Afyon, Uşak, Bilecik illerini kapsıyor. OEDAŞ'ın son zamanlarda zor günler geçirdiği belirtilmişti.

Yıldızlar SSS Holding'in enerji yatırımlarının yanında madencilik ve seramik sektöründe de yatırımları bulunuyor.