Esnaf ve sanatkarların bankalara olan borçları için 13 banka arasında ''finansal yeniden yapılandırılma protokolü'' hazırlandı.

Türkiye Bankalar Birliğinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanlığı tarafından, esnaf ve sanatkarların bankalara olan borçlarının yeniden yapılandırılması talebiyle Birliğe başvuruda bulunulduğu bildirildi.

Açıklamada, esnaf ve sanatkarların ticari kredilerinin yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak, önceki uygulamalar da dikkate alınıp, gönüllü katılım esasına göre 13 banka arasında geçerli olmak üzere ''finansal yeniden yapılandırılma protokolü'' hazırlandığı kaydedildi.

Protokolü imzalayacağını açıklayan bankaların Akbank, Alternatif Bank, Denizbank, Eurobank Tekfen, HSBC Bank, Şekerbank, Tekstil Bankası, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası ile Yapı Kredi Bankası olduğu, uygulamanın başlatılabilmesi için Rekabet Kurumuna menfi tespit/muafiyet başvurusunda bulunulduğu belirtildi.



AA