Rekabet Kurulu, 5 Kasım 2011 tarihli kararı uyarınca; et ve et ürünleri üreticisi 7 teşebbüs hakkındaki soruşturmayı tamamlandı.

Kurumun web sitesinden yapılan duyuruya göre Kurul, Pınar Entegre Et ve Un Sanayi A.Ş ile Yaşar Birleşik Paz. Dağ. Tur. ve Tic. A.Ş'den oluşan iktisadi bütünlük ile Kayarlar Et San. ve Tic. A.Ş. ile Namet Gıda San. ve Tic. A.Ş'den oluşan iktisadi bütünlüğün Ege ve Akdeniz bölgelerinde et ve et ürünleri toplu tüketim pazarında bilgi ve ileri tarihli fiyat listelerinin değişimi yoluyla Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal ettiklerine oybirliği ile karar verdi.

Bu nedenle, Rekabet Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca 2010 mali yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen yıllık gayri safi gelirlerinin takdiren binde 6'sı oranında olmak üzere; Pınar Entegre Et ve Un Sanayi A.Ş. ile Yaşar Birleşik Paz. Dağ. Tur. ve Tic. A.Ş'ye müteselsilen 511 bin 770,94 lira, Kayarlar Et San. ve Tic. A.Ş. ile Namet Gıda San. ve Tic. A.Ş'ye müteselsilen 782 bin 489,39 lira idari para cezası verilmesi kararlaştırıldı.

Kurul, hakkında soruşturma yürütülen teşebbüslerin Kanun kapsamında ihlal oluşturabilecek uygulamalardan kaçınmaları gerektiğine oybirliği ile gerekçeli karar daha sonra tebliğ edilmek ve Danıştay yolu açık olmak üzere karar verdi.


AA