Kütahya'da bir kişi aracında sis farları olmadığı halde, fahri trafik müfettişinin "sis farlarını uygunsuz yaktığı" gerekçesiyle kestiği ceza da dahil 3 ayrı cezayı, mahkeme yoluyla iptal ettirdi.

Osman Durmuş'a (59) ait kamyonete, ocak ayı içerisinde "gece sis farlarını, sisli havalar dışında diğer farlarla birlikte yakması", "seyir halindeyken cep ve araç telefonunun kullanılması" ve "araçtan bir şey dökmesi" nedeniyle fahri trafik müfettişi, her biri 80'er lira tutarında 3 ayrı trafik cezası kesti.

Durmuş, bu durum üzerine aracının fotoğraflarını çekerek kamyonetinde, "sis farı olmadığı" gerekçesiyle Kütahya 3. Sulh Ceza Mahkemesine dava açtı.

Mahkeme, bu cezaların hukuka uygun olmadığı nedeniyle, kesilen 3 trafik cezasını iptal etti.

Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu cezaların kendisine kasıtlı olarak yazıldığını iddia etti.

Fahri trafik müfettişini hiç tanımadığını belirten Durmuş, şöyle konuştu:

"Bu müfettiş, benim aracımda sis farı olmadığı halde 80 lira ceza kesmiş. Aynı müfettiş, bir ay içinde 3 ve mart ayında da bir ceza kesmiş. Bu müfettişin bana, kasıtlı olarak ceza kestiğine inanıyorum. Bu gibi insanların buna benzer görevlerinin, ellerinden alınmasını istiyorum. Bunlar, görevlerini kötüye kullanıyor. Gerekirse bunun için hukuki mücadele başlatacağım."

Durmuş, mart ayında kesilen trafik cezasını da mahkemeye taşıdığını ve yakında o davanın sonuçlanabileceğini sözlerine ekledi.