Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) aralarında Zaman ve Today's Zaman gazeteleri ile Aksiyon dergisinin de bulunduğu Feza Gazetecilik bünyesindeki 42 adet tescilli markayı ve bunlara ait bütün hakları yurtdışına kaçırma planı yaptıkları ortaya çıktı. SABAH'ın ulaştığı belgelere göre, FETÖ'nün Mart 2016'da söz konusu kurumlara kayyım atanmadan yaklaşık 4 ay önce şirketlerle ilgili tüm hakları Belçika'ya kaçırmayı planladığı tespit edildi. Buna göre, FETÖ, 18 Kasım 2015 tarihinde Türk Patent Enstitüsü'ne (TPE) marka devretme başvurusunda bulundu.

ŞİRKET DYNAMIQUE BVBA

Başvuruda o dönemde henüz kayyım atanmamış olan Feza Gazetecilik'in bünyesindeki markaların Belçika'da faaliyet gösteren Dynamique BVBA şirketine devredilmek istendiği belirtildi. Söz konusu şirket, FETÖ'nün bir dönem Belçika ve Hollanda'da yayın yapan Zaman Benelux'u bünyesinde barındırıyor. FETÖ'nün hazırladığı marka devir sözleşmesine göre, Feza Gazetecilik'in bünyesindeki Zaman, Today's Zaman ve diğer 42 markayı 130 bin dolar karşılığında o dönem Belçika'da faaliyet gösteren Dynamique BVBA'ya devretmek için anlaştı.

BE LÇİKA MA HKEME LERİ

Sözleşmede yer alan maddeler, bu markalarla ilgili her türlü anlaşmazlık halinde münhasır yargı yetkisinin Belçika Mahkemeleri'ne ait olacağı vurgulandı. Böylelikle örgüt, Türkiye Cumhuriyeti'nin mahkemelerinden kaçmayı planladı.

OYUN BOŞA ÇIKARILDI

Ancak, marka devir talep formunu imzalayan Ali Odabaşı'nın Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı Türk Patent Enstitüsü (TPE) nezdinde vekillik yetkisinin bulunmaması gerekçe gösterilerek FETÖ'nün marka kaçırma oyunu boşa çıkarıldı. Böylece mal kaçırma operasyonu engellendi.