Münevver Karabulut’un ailesine 1 milyon 287 bin TL tazminat ödemeye mahkûm olan Cem Garipoğlu’nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu’nun banka kasasından çıkan altın ve mücevherleri 600 bin TL bedelle bugün icradan satılıyor.

Hürriyet gazetesinden Eyüp Serbest’in haberine göre satış açık arttırma usulüyle Küçükçekmece 2’nci İcra Müdürlüğü’nde yapılıyor.

Tülay Makbule Garipoğlu’nun içerisinde 5 kilo külçe altının da bulunduğu 49 parça mücevheri için 3 kez bilirkişi incelemesi yapılmıştı. Son bilirkişi mücevherlere 640 bin TL bedel biçmişti.

Altınlar Bahçeşehir’deki bankadan Küçükçekmece Adliyesi’ne getirildi. Karabulut Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir de konuyla ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı.
Altınların değerini ve cinsini gösteren liste adliye koridoruna asıldı.

TABAN FİYAT DA BELİRLENDİ
 İcra İflas Kanunu 117. maddeye göre altın ve gümüş eşyalar maden halindeki kıymetlerinden daha aşağı bir bedel ile satılamaz. Satış esnasında, mücevherler maden değerinin (işçilik hariç) altına satılmaması için de Kuyumcular Odası değerli parçalar için bir taban fiyat belirledi. Buna göre mücevherler 600 bin liradan daha az fiyata satılamayacak.

 Bunun üzerine geçen hafta mücevherlerin satış ilanları gazetede yayımlandı. Bugün de icra müdür yardımcısı yanında emniyet görevlileriyle birlikte Bahçeşehir’deki bankaya gidip kasadaki değerli eşyaları alarak Küçükçekmece İcra Müdürlüğü’ne götürdü. Değerli eşyalar 14.30’da satışa sunuldu.