Avukat Ahmet Onur Somuncu, Gazipaşa Belediyesi'nin tüm taşınmazları üzerinde SGK'nın ve kendilerinin haczi bulunduğunu ifade ederek, “Çözüm için somut bir adım atılmadığı için haciz işlemine başvurduk. Kesinleşmiş 218 bin lira değerinde bir dosya ile ilçenize geldim. Bunun karşılığında usulen bir haciz işlemi yaptık. Belediyenin klimalarını ve Belediye Başkanı Özgenç'in makam odasındaki televizyonu haczettik. Belediyeyi yediemin göstererek malları orada bırakıp ayrıldık. Bu eşyalar elbette ki alacağımızın karşılığı değil. Amacımız belediyeyi ve ilçe halkını mağdur etmek değil. Usulen bir haciz yaptık ama alacağımızı ödememe konusunda diretilirse sattırabildiğimiz ne varsa sattırıp alacağımızı tahsil edeceğiz” dedi. Avukat Somuncu, Gazipaşa Turizm Ticaret Limitet Şirketi ortağı Mesut Aytekin'in, Gazipaşa Belediyesi aleyhine açtığı davanın sürdüğünü belirterek, “Aytekin, inşaatın durdurulması ve sonrasında gelişen olaylardan ötürü zararının tazmini için Gazipaşa Belediyesi'ni dava etmişti. Bu davayı belediye kazandı ancak Aytekin davanın yeniden görülmesini istedi. Yeniden başlayan dava sürecinde Aytekin, Kombi arazisine tedbir koydurdu. Bu nedenle söz konusu arazi alınıp satılamaz. Mecburen mahkemenin bitmesi beklenecek” diye konuştu.

BELEDİYE HESABIMIZA PARA YATIRIYOR
Belediye'nin mağdurların hesabına aylık para yatırdığını belirten Avukat Somuncu, “Aylık olarak Belediye hesabımıza 40-50 bin lira para yatırıyor. Bazı belediye gelirlerinden gelen parayı hesaba aktarıyor ama bu para belediyenin borcunu kapatmaya yetmez. Aylık olarak borca faiz işliyor. Bunu mağdurlarda kabul etmez. Çünkü birisi hemen parasını alırken diğerine 3 yıl sonra sıra gelecek. Bu nedenle daha ciddi bir çözüm bulmak gerekiyor. Belediye yetkilileri çözümden yana olduklarını söylüyor ama şu ana kadar somut bir adım atılmadı. Böyle giderse yakında sattırabildiğimiz tüm gayrimenkulleri sattırıp alacağımızı alacağız. Karara bağlanan ilk 30 dosyayı Yargıtay onadı. Sadece bu dosyaların tutarı bile 1 milyon lirayı buluyor. Ayrıca Mesut Aytekin'in açtığı dava ise henüz sonuçlanmadı. Bu dava da belediyenin aleyhine sonuçlanırsa belediyenin borcunu ödemesine imkan yok. Sadece bu davadan 40 milyon liralık bir borç söz konusu” ifadelerini kullandı.

KOMBİ DAVASI NEDİR?
Gazipaşa'nın Pazarcı Mahallesi sahil kenarında bulunan Kombi Tatil Sitesi inşaatı, eski Belediye Başkanı Ali Güzel zamanında 5 katlı 16 blok olarak ruhsatlandırılmıştı. İnşaat daha sonra yine Ali Güzel zamanında mühürlenmiş, eski Belediye Başkanlarından Bekir Akyol döneminde ise Kombi'nin tapu iptali için dava açılmıştı. Mevcut Belediye Başkanı Cemburak Özgenç döneminde de Kombi inşaatının yapıldığı arazının tapu tescili belediye adına yapılmıştı. Kombi'den daire satın alan vatandaşların itirazları üzerine Konya Asliye Hukuk Mahkemesi, vatandaşların mağdur olmasının sorumlusu olarak belediyeyi göstermiş, Yargıtay kararı onamıştı.



İHA