İSTANBUL (AA) - Google Türkiye, küçük ve orta ölçekli işletmelerin gündemi yakalaması, güncel kalabilmesi ve daha geniş kitlelere erişerek büyümelerini devam ettirmesini sağlamak amacıyla Türkiye'deki KOBİ'ler için geliştirdiği "İşim için Google" platformunu hayata geçirdi.

Platform sayesinde firmalar, kendi web sitelerini ücretsiz olarak oluşturup belirledikleri bütçelerle reklam verebilecek.

"İşim için Google" platformunun tanıtım toplantısı, Google Türkiye Pazarlama Müdürü Özgür Kirazcı ve 47 yıldır İstanbul Kadıköy'de faaliyet gösteren, uygulamayı kullanmaya başlayan Evren Gözlük'ün sahibi Cevdet Evren'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Google Türkiye Pazarlama Müdürü Kirazcı, platformun tanıtımında yaptığı konuşmada, Türkiye'de 11 yıldır faaliyet gösterdiklerini, misyonlarından birinin de dijital dönüşüm yolculuklarında işletmelere yardımcı olmak ve rehberlik etmek, Türkiye'deki KOBİ'lerin işlerini dijital ortama kolayca taşıyıp büyütmesine katkı sağlayacak "İşim için Google" ürün grubunun da bu adımların en yenisi olduğunu söyledi.

Kirazcı, "İnternete yatırım yapan KOBİ'ler yüzde 40 oranında daha hızlı büyüyor. İşim için Google inisiyatifini her firmanın kolay ve hızlı şekilde internette yer alabilmesi hedefiyle hayata geçirdik. Türkiye'deki tüm KOBİ'lerin dijitalleştiği bir dünyayı hayal ediyoruz." dedi.

Evren Gözlük'ün sahibi Cevdet Evren de Google'ın işletmelere yönelik çözümlerinden nasıl faydalandığını ve müşterilerin kendisine nasıl daha kolay ulaştığını anlattı. Evren, "Bu çözümleri kullanmaya başladıktan sonra işletmemizin ziyaretçi sayısı 3 kat arttı. Google sayesinde müşteriler bize sadece Kadıköy'den değil, İstanbul'un her semtinden kolayca bulup ulaşmaya başladı." dedi.


- İşim için Google

Verilen bilgiye göre, "İşim için Google", şirketlerin işlerini büyütebilmeleri için dijitalleşme sürecini "Google Benim İşletmem", "Google Benim İşletmem Web Sitesi" ve "AdWords Express" olarak üç adımda sunuyor.

Ücretsiz hizmet "Google Benim İşletmem", şirketlerin kendileriyle ilgili en güncel bilgileri Google üzerinde hızlı, güncel ve kolay şekilde sunmalarını sağlıyor. Kullanıcılar ve müşteri adayları da Google arama veya haritalar üzerinde bir araştırma yaptıklarında karşılarına en doğru zamanda, aradıkları konu ile ilgili işletmelerin listesi çıkıyor.

İşletmeler, kendileriyle ilgili sonuçları daha ilgi çekici ve kullanışlı hale getirmenin yollarını açan "Google Benim İşletmem" sayesinde web sitelerine daha fazla ziyaretçi çekme ve telefonla çağrı alma olanağına da ücretsiz olarak sahip oluyor.

İşletmelerin web sitelerini mobil cihazlar için optimize edilmiş şekilde, hızla ve ücretsiz oluşturmalarına imkan tanıyan "Google Benim İşletmem Web Sitesi", kullanıcılar tarafından yapılan aramalarda cep telefonu ve tablet gibi mobil cihazların payının her geçen gün arttığı günümüzde, bilgiye hızlı ve kolay erişim sağlamak için gereken optimizasyonu sağlıyor.

Her ölçekteki işletmenin Google'da reklam verebilmesi için sunulan "AdWords Express" ise yaklaşık 15 dakika gibi bir sürede işletmelerin etkili çevrim içi reklam kampanyaları oluşturmalarına yardımcı olarak potansiyel müşterilerine işletmelerin erişmesini sağlıyor. "AdWords Expres"te müşteriler, reklam bütçelerini kendileri belirleyip tıklanma sayısına göre ödeme yapıyor.