ABD’nin New York kentine ulaşan ve görüntüleri ile korku filmlerini aratmayan ‘Sandy kasırgası’ estikçe ekonomide açtığı delik de büyüyor. 60 milyon insanı etkilemesi beklenen Sandy kâbusunun beklenen faturası henüz her kaynağa göre değişse de, başta havayolları olmak üzere tüm ABD ekonomisine vereceği zararın günlük 10 milyar doları bulacağı tahmin ediliyor. Sular çekildikten sonra elde kalacak toplam hasar ise kabaca 100 milyar dolar olarak hesaplanıyor. Ağustos 2011’deki Irene kasırgası ekonomiye 20 milyar dolara yakın zarar vermişti.
 
14 bin uçuş iptal
 
Saatte 130 kilometre hızla pazar gecesi New Jersey eyaleti kıyılarında başlayan kasırga ABD’de hava trafiğini de felç etti. Uçak seferleri izleme hizmeti veren FlightAware, pazar gününden çarşamba gününe kadar 14 binden fazla uçuşun iptal edildiğini açıkladı. ABD’de günlük uçuşların yüzde 25’i New York havaalanlarından yapıldığı için uçak seferlerindeki iptaller diğer kentleri de etkiledi. Türkiye , Japonya , Hindistan , Hong Kong, Güney Kore ve birçok Avrupa ülkesinden ABD’ye yapılan uçuşların çoğu iptal edildi. Bazı kaynaklara göre, ABD uçuşlarını iptal eden havayolu şirketleri kasırga nedeniyle günde 10 milyon dolar kaybediyor. Binlerce yolcunun uçuş iptali yaşayacağı hafta boyunca havayolu şirketlerinin kaybının 450 milyon doları bulması tahmin ediliyor.

Pazartesi günü itibariyle uçuş iptallerine başlayan THY de dün kasırga nedeniyle karşılıklı olarak İstanbul ile Washington ve New York seferlerini iptal etti.

İki gündür borsa kapalı
Kasırga nedeniyle 11 Eylül saldırısının ardından 29 Ekim’de ilk kez kapanan New York borsası, dün de kapalıydı. NYSE Euronext, ABD’deki diğer borsalar ile yapılan danışmalar sonrasında piyasaların bir gün daha kapalı kalması konusunda anlaştıklarını açıkladı.