Yeni yılda, TBMM Başkanı ve Başbakana 45,50 lira yerine, 48,50 lira yurt içi gündeliği ödenecek. Genelkurmay Başkanı ve milletvekillerinin yurt içi gündeliği de 41 liradan, 43,50 liraya yükselecek. En alt kademedeki memura ise 27 lira ödenecek.

1 Ocak'tan itibaren yurt içi gündeliklerine yüzde 5 ile yüzde 6,9 arasında zam yapıldı. Buna göre, TBMM Başkanı ve Başbakana ödenecek yurt içi gündelik miktarına yüzde 6,6 zam gelirken, TBMM Başkanı ve Başbakana 48,50 lira ödeme yapılacak.

Genelkurmay Başkanı, bakanlar ve milletvekillerinin yurt içi gündeliklerine de yüzde 6,1 zam gelirken, yurt içi gündelikler 41 liradan, 43,50 liraya yükseldi. 43,50 lira gündelikten Anayasa Mahkemesi Başkanı, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı, Sahil Güvenlik Komutanı, Başbakanlık Müsteşarı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, TBMM Genel Sekreteri, orgeneraller, oramiraller, yargıtay, danıştay, uyuşmazlık mahkemesi ve sayıştay başkanları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Başsavcısı, Diyanet İşleri ve Yükseköğretim Kurulu Başkanları da yararlanacak.

En alt kademedeki memura ise 27 lira ödenecek.

PANSİYONA ZAM
Bu arada, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarının pansiyon ücretleri de 1 Ocak'tan itibaren yüzde 9,1 ile yüzde 9,2 arasında artış görecek.

Pansiyon ücretleri ilköğretim ve ortaöğretim okulları, yetişkinler teknik eğitim merkezleri, çıraklık eğitim merkezleri ve pratik sanat okulları ile anadolu ve fen liselerinde 150 lira artacak. Mesleki ve teknik ortaöğretim okulları ve mesleki ve teknik anadolu liselerinde ise 170 liraya yükselecek.



AA