Hürriyet’in geçtiğimiz yıl 23 Ekim’de ‘Hayalet Bankacı’ manşeti ile duyurduğu Büyükarslan, 5 Mart 2014’te Tiflis’ten Türkiye’ye gelmek üzereyken havaalanında gözaltına alınmıştı. Büyükarslan, Tiflis savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklandı.

10 MİLYON EURO’LUK SAHTE ÇEK
Büyükarslan, bir uluslararası bankanın 10 milyon euroluk sahte çekini tahsil etmek istemekle suçlandı. Çekin tahsil edilmek istendiği Tiflis’teki bankanın suç duyurusunda bulunması sonrası savcılık soruşturmasının başlatılmıştı. Büyükarslan hakkında yürütülen soruşturmada bir diğer suçlama da, Büyükarslan’ın Tiflis’te yaşlılara yönelik geliştireceği bir konut projesinin de olduğu, bu proje kapsamında üyelerden para topladığı iddiasıydı. Büyükarslan, Tiflis Başsavcılığı'nn 2014 -78312 numaralı soruşturma dosyasında yer alan hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Tutuklu yargılanan Büyükarslan ile ilgili karar geçtiğimiz 18 Kasım'da çıktı. Mahkeme Büyükarslan'a 6 yıl hapis cezası verdi.

BİR DAVA DA İSTANBUL’DA
Büyükarslan hakkında Türkiye’de devam eden bir dava bulunuyor. İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın taraflarından biri uluslararası fon şirketi sahibi İtalyan Alberto Micalzzi’nin Türkiye’li çalışanı Merve Paksoy. Anılan davada, Büyükarslan 490 bin Euro almakla suçlanıyor. Anılan dava dosyasına giren belgelere göre, Büyükarslan’ın kredi çıkarma vaadi ile Gaziantep’ten 5 firmadan da toplam 300 bin Euro para aldığı iddia ediliyor.

Büyükarslan, kredi vaadinde bulunduğu işadamlarına, Finrost Bank,Banque International, GBA Capital gibi bir dizi banka ile temasının olduğunu iddia etmişti.

KURUMLAR BİRBİRİNDEN KOPUK

Av. Engin İsmail Köse, konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Gürcistan'daki suç işlendiği tarihte davamız devam ediyordu hala devam ediyor. Araştırmalarımız Gürcan Büyükarslan'ın ıceberg'in görünen yüzü olduğunu gösteriyor. Adalet sistemimiz ise  bilinmeyenleri ortaya çıkarmak bir tarafa kalsın; su üstünde kalan kısmını bile hızlı bir şekilde yargılayıp mağduriyetleri gidermekten yoksun durumda. Ekonomik suçlarla mücadele birbirinden habersiz kurumlarla ve emniyetin bu suçla mücadele politikasıyla yürütülememektedir" dedi.


Haber: Dinçer GÖKÇE / Hürriyet