Şimşek, Siyasi Partiler Kanunu uyarınca, devlet yardımı almaya hak kazanan partilere ocak ve şubat aylarında ödemelerinin gerçekleştirildiğini belirterek, “Bu yıl içerisinde, herhangi bir tarihte yapılacak genel seçim için hiçbir partiye ek bir ödeme yapılmayacak” dedi. Bu kapsamda, Ocak 2015 itibarıyla gereken şartları taşıyan AKP, CHP ve MHP’ye, yılın ilk iki ayında toplamda 531.1 milyon lira ödeme yapıldığını anlatan Şimşek, 7 Haziran seçimlerinin sonucunda yardımı almaya hak kazanan siyasi partilere ise ödemenin ancak 2016 Ocak ayında yapılabileceğini bildirdi. 
AKP’den önemli bir kaynak Hürriyet’e Şimşek’in sözlerine ilişkin şu açıklamayı yaptı: “2015 seçimiyle ilgili bütçeye konulan ödenek yılbaşında partilere verildiği için şu anda tüketildi. Kanunen, yapılacak ikinci seçimde Hazine yardımı yapılabilmesine cevaz veren bir ödenek bütçede yok. Ödenek olmadığı için de partiler bu yardımı alamayacak, Partilerin yapılacak bu ikinci seçimde yardım alabilmesi için mutlaka yasal bir düzenlemeye gidilmesi gerekiyor. Bu konu diğer partilerin olduğu gibi bizim de gündemimizde, üzerinde çalışılacak. Eğer buna karşı taraftan bir destek gelmezse o zaman herkes seçime beş kuruş yardım almadan gider. Bizim de bu kanun ille çıksın diye bir iddiamız yok.”

HDP YARDIMI İSTİYOR

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da Hürriyet’e, yasal bir düzenlemeye gidilmeden yapılacak ikinci seçim için hazine yardımı alınmasının sıkıntılı olduğunu belirterek, “Ya ek bir madde ile bu sıkıntı giderilecek ya da partiler Hazine yardımından yararlanamayacak. Biz ilk defa Hazine yardımından yararlanacak bir parti olarak ek bir düzenleme ile partilerin bundan yararlandırılmaları gerektiğini düşünüyoruz. 6 milyon insanın oy verdiği bir parti olarak seçime hazine yardımı alarak girmek isteriz. Bunun için ek bir düzenlemeye ihtiyaç var. Bu da zor değil” dedi.


Turan YILMAZ/Hürriyet