Orijinal adı 'Amerikan Bronzu' olan ve daha çok Kandıra'da yetiştirildiği için Kandıra Hindisi olarak anılan siyah hindi yetiştiriciliği son yıllarda azalmasına rağmen, yıl sonuna doğru özellikle AVM'ler ihtiyaçlarını Kandıra'dan karşılıyor. 7.5 ayda kesilebilir hale gelen ve erkekleri 10 kiloya kadar çıkabilen Kandıra Hindisi'nin tanesi bugünlerde ortalama 100- 150 lira arasında satılıyor. Ancak büyük firmalar bunları toptan aldığından bugünlerde hindi bulmak çok zor.

Kandıralı hindi üreticilerinden Serdar Yeşim yılbaşı yaklaşırken Kandıra Hindisine yoğun ilgi olduğunu söyledi. Elinde bulunan 700'e yakın hindiyi süper marketler ile lüks restoranların ayırttığını belirten Serdar Yeşim şunları söyledi:

"Elimde 700 hindi olmasına rağmen hepsinin yeri belli ve satıldı. Talep çok fazla ve Kandıra hindisi büyük ilgi görüyor. Fakat Trakya'dan getirilen hindiler Kandıra hindisi olarak İstanbul başta olmak üzere bir çok kentte satışa sunuluyor. Tüm vatandaşlar hindiyi Kandıra'dan gelip alırlarsa orjinal Amerikan Bronzu cinsi siyah hindi yemiş olurlar. Erkek ortalama 10 kilo gelirken dişileri ise 6 kilo geliyor. Kilosunu 20 TL'den satıyoruz. İstanbul'da süper marketler ve Türkiye'nin lüks et resoranları yoğun ilgi gösteriyor." 

Kandıra'da yeterli oranda hindi üretilemediğini de kaydeden Serdar Yeşim, "Kandıra'da hindiler yeşil alanda doğal bir şekilde besleniyor. Önceki yıllarda kuş gribi vakaları vardı ve bir dönem ilgi azalmıştı. Fakat şimdi yeniden eski popülerliğini yakaladı. Bir hindi 7.5 aylık sürede yetişkin hale, yani kesilecek hale geliyor" dedi.