Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. kendisine karşı açılan manevi tazminat davaları için 572 bin 940 TL ödediğini 2009 yılı itibariyle bu tür davalar için 2 milyon 393 bin 95 TL karşılık ayırdığını bildirdi. Şirket ayrıca 55 milyon 200 bin TL tutarındaki sermayesinin yüzde 10'u oranındaki nakit kar dağıtımına 31 Mayıs’ta başlayacağını açıkladı.

Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. Kamu Aydınlatma Platformu’na(KAP) yaptığı özel durum açıklamasında, şirketin 2009 yılı faaliyetlerine ilişkin bugün gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul toplantısı özetine yer verdi. Açıklamada, Yönetim Kurulunca onaylanan "Kar Dağıtım Politikası" 2009 yılı hesap döneminde 727 bin 776,85 TL bağışta bulunulduğu, şirkete karşı açılan manevi tazminat davaları için 572 bin 940 TL ödendiği, 2009 yılı itibariyle bu tür davalar için 2 milyon 393 bin 95 TL karşılık ayrıldığı, şirket ortakları veya üçüncü kişiler lehine ipotek, rehin ve benzeri teminatlar verilmesi sureti ile menfaat sağlanmadığının Genel Kurulun bilgisine sunulduğu kaydedildi.

-HÜRRİYET KAR DAĞILIMINA 31 MAYIS’TA BAŞLIYOR-

Açıklamada Yönetim Kurulunun 30 Nisan’da açıkladığı 55 milyon 200 bin TL tutarında ve çıkarılmış olan sermayenin yüzde 10'u oranında nakit kar dağıtımına 31 Mayıs tarihinde başlanmasına karar verildiğini açıkladı.
Açıklamada ayrıca, 2010 yılı hesap ve faaliyetlerinin görüşüleceği olağan genel kurul toplantısına kadar görev yapmak üzere, Vuslat Doğan Sabancı, Hanzade Vasfiye Doğan Boyner, Soner Gedik, Ahmet Toksoy, Hakkı Hasan Yılmaz, Kadri Enis Berberoğlu, Leonid Makaron ile bağımsız üye olarak Kai Georg Diekmann ve Ahmet Burak'ın Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmelerine karar verildiği, aynı döneme kadar görev yapmak üzere, Fuad Arslan ve Mehmet Yörük’ün ise Şirket Denetçiliğine tekrar getirildiği kaydedildi.

Ayrıca açıklamada, Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri çerçevesinde 2010 yılı hesaplarının bağımsız denetimini yapmak üzere DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin görevlendirildiği belirtildi.(ANKA)
(EBR/ÖMR)