Buna göre şirketlerin en az bir adet KEP hesabı olmak zorunda. Şirketlerin yanında kamu kurumlarının da KEP hesapları olacak. Bu hesapların uzantıları da @kep.tr şeklinde olacak. KEP hizmet sağlayıcısı olarak şu anda Türkiye’de üç şirket hizmet veriyor. Yetkiyi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan (BTK) alan bu şirketler PTT,  Türkiye Noterler Birliği ve Türkkep. Ancak pazarın genişlemesi ile sektördeki şirket sayısının da artacağı tahmin ediliyor.

250 BİNİ BULACAK

Türkiye’de halihazırda KEP adresi alanların sayısının henüz binler düzeyinde olduğunu söyleyen TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast, ancak kanuni zorunlulukla birlikte büyük bir artış beklendiğini kaydetti. Yılsonunda sistemdeki hesap sayısının 250 bini bulmasını beklediklerini ifade eden Samast, 2014 sonunda da 1 milyona ulaşılabileceğini kaydetti. Şu anda KEP sisteminin yakın coğrafyada en yaygın olarak İtalya’da kullanıldığına işaret eden Samast, “Orada sistemdeki hesap sayısı 5.5 milyona, yıllık gönderi sayısı da 750 milyona ulaşmış durumda” dedi.

İnkârı mümkün değil

KEP’in bir anlamda iadeli taahhütlü postanın noter onaylı elektronik ortamdaki hali olduğunu belirten Samast, şunları anlattı: “KEP inkârı mümkün olmayan bir sistem. Bir belgenin hukuki ve geçerli bir belge olduğunun ispatı. KEP’le mail attıktan sonra artık dönüşü yok.”