Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı Nezih Allıoğlu, zamanında ödeyemediği banka kredileri nedeniyle icra takibine düşen Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletme (KOBİ) sayısının 200 bine yaklaştığını belirterek, KOBİ'lere yönelik ekonomik destek paketlerinin güçlendirilmesinin şart olduğunu bildirdi.

Allıoğlu, KOBİ'lerin ekonomik sıkıntılarına ilişkin yazılı açıklamasında, bu yılın ilk 4 ayında 156 bin 39 mikro ölçekli, 5 bin 939 orta ölçekli olmak üzere toplam 190 bin 202 KOBİ’nin, vadesinde ödeyemedikleri kredi borçları nedeniyle icra takibine alındığını ifade etti.

KOBİ'lere sağlanan ekonomik destek paketlerinin güçlendirilmesi gerektiğine dikkati çeken Allıoğlu, "KOBİ’lerin öz kaynakla, nitelikli iş gücüyle, vergiyle, pazarlamayla, kredi ve tedarikle ilgili sorunları var” ifadelerini kullandı. Allıoğlu, sorunların giderilmesi için ilgili kurumların mevcut destek paketlerini güçlendirmesi gerektiğini belirterek, KOBİ’lerin bu şartlarda arzulanan istihdama ve üretim kapasitesine ulaşmalarının mümkün olmadığını kaydetti.



AA