VERGİ, prim, elektrik, su borçlarını ödemek için "torba yasa"nın çıkmasını bekleyen esnaf ve büyük şirketler icradan kurtuldu. Maliye ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) mükelleflerin mağdur olmaması için e-hacizleri durdurdu. Prim alacakları gecikme faizi ile birlikte 47 milyar liraya ulaşan SGK icra takiplerini beklemeye aldı. Yasa kapsamında prim, vergi ve diğer kamu alacakları yapılandırılarak mükelleflere taksit ve faizde kolaylık sağlanacak.

9 ŞUBAT'TA TAMAMLANACAK
Torba Yasa Kasarısı bugün Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlayacak. Tasarının görüşmelerinin 9 Şubat'a kadar tamamlanması planlanıyor. 31 Aralık 2010'a kadar olan kamu borçlarının yapılandırılmasını öngören tasarıda 7'den 70'e herkesi ilgilendiren düzenlemeler yer alıyor. Cezalarda indirim sağlanıyor. Yapılandırmadan faydalanacak vatandaşlar kredi kartı ile de ödeme yapabilecek

Maliye'nin 36 milyar alacağı var
TORBA tasarının komisyon görüşmeleri uzayınca, borçlarını ödemek için yasanın çıkmasını bekleyen birçok şirketin hesapları e-haciz yolu ile bloke edilmişti. Gelen tepkiler üzerine Maliye ve SGK yasa çıkıncaya kadar fiili olarak e-haizleri durdurdu. Vergi borçluları listesine göre, en borçlu 7 bin mükellefin devlete yaklaşık 36 milyar lira borcu bulunuyor. Borçluların önemli bir bölümünün yapılandırmadan faydalanması bekleniyor.







Sabah