İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı Toplantısı'nın 5. birleşimi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasında yapıldı. Mecliste, İGDAŞ’ın hisselerinin özelleştirilmesi ile ilgili olarak hukuk komisyonu ve plan bütçe komisyonunun aldığı rapor oylamaya sunuldu.

Oylamadan önce konuşan AK Partili Hukuk Komisyonu Üyesi Sıbgatullah Şahin, 2009’dan bu yana 4 farklı meclis kararıyla İGDAŞ'ın özelleştirilmesi yönünde kararlar verildiğini hatırlatarak, “İstanbul'a daha verimli hizmet verebilmek için, İGDAŞ'ın özelleştirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bugün itibariyle özleştirmeye karşı olabilirsiniz ama İzmir, Ankara diğer büyükşehirlerin tamamında 67 tane gaz lisanslı şirketler var. Sadece bunlardan İGDAŞ kamu mülkiyetinde” dedi.

Şahin’in konuşmasının ardından İBB Meclisi’nde yapılan oylamayla İGDAŞ’ın özelleştirilmesi ile ilgili hazırlanan rapor oy çokluğu ile kabul edildi. Alınan karara göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait İGDAŞ’ın özelleştirilmesi, hisselerin halka arzıyla gerçekleştirilmiş olacak.