Anadolu Ajansı'na açıklama yapan Topbaş, İGDAŞ hisselerinin tamamının  özelleştirme sürecini kasım ayında yayınlanacak ihale ilanı ile başlatacaklarını  söyledi.

İGDAŞ'ın yaklaşık 5 milyar metreküp  doğalgaz satış hacmi karşılığında  4,6 milyar lira net satış geliri ve 279 milyon lira net kar elde ettiğini  belirten Topbaş, İGDAŞ'ın aktif büyüklüğünün ise 4,2 milyar lira seviyesine  ulaştığını açıkladı.

Topbaş, alanında Türkiye'nin ve dünyanın en değerli şirketlerinden  biri olan İGDAŞ'ın özelleştirilmesi ile ilgili ihaleye yerli ve yabancı  yatırımcının ilgisinin yüksek olacağını tahmin ettiklerini de söyledi.

Özelleştirmeye ilişkin notlar

Sahip olduğu iş hacmi ile doğalgaz dağıtım sektöründe Türkiye'nin en  büyük dünyanın ise önde gelen şirketlerinden biri olan İGDAŞ'ın 31 Aralık 2013  tarihli faaliyet dönemi sonu itibarıyla 5 milyondan fazla abonesi bulunuyor.

Türkiye doğalgaz dağıtım sektöründeki serbestleşmenin son ve en önemli  parçası olan İGDAŞ'ın özelleştirme takvimi hedefi doğrultusundaki çalışmalarını  danışman kuruluşlar  Citigroup ve Burgan Yatırım sürdürüyor.

Türkiye'de tarifeler  EPDK onayına ve denetimine tabi olduğu için  İGDAŞ'ın özelleştirilmesinin doğalgaz ücretlerinde artışa yol açmayacağı, ihaleyi  kazanan şirketin bu nedenle serbest şekilde tarife belirleyemeyeceği kaydedildi.

İGDAŞ'ın özelleştirilme sürecinde personelin ilgili mevzuattan ve iş  sözleşmelerinden doğan haklarının baki olacağı ve ihale şartnamesinde de yer  verilmek suretiyle korunacağı ifade edildi.