Kapatılan İmar Bankası mağdurları adına açtıkları davaları kazanmalarına rağmen devletin sonradan mudilerle anlaşma yoluna gitmesi nedeniyle vekâlet ücretlerini alamayan avukatlar, Danıştay’a itiraz başvurusunda bulunuyor.

Ankara 4. İdare Mahkemesi’nin lehte verdiği karar Danıştay 13. Dairesi’nde henüz daha temyiz aşamasında iken ana paranın ve Bakanlar Kurulu’nda belirlenen oranda da bir faiz ödemesi yapılacağına karar verilmesinin ardından konusuz kalan dava nedeniyle vekâlet ücretlerini alamayan binlerce avukat mağdur duruma düşürüldü.

Danıştay 13. Dairesi’ne itiraz başvurusunda bulunan Antalya Barosu avukatlarından Cengizhan Gököz, 22.11.2010 tarihli dilekçesinde vekâlet ücretiyle ilgili alınan kararın hukuki olmadığını belirterek Türkiye çapında binlerce avukatı ilgilendiren bu konunun gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne götürüleceği uyarısında bulundu.

Gököz, vatandaşın anlaşma teklifini kabul etmek zorunda kalmasının en önemli etkeninin, yargıda davanın daha ne kadar süreceğinden duyduğu kaygı olduğuna da işaret etti.




Faruk Keskin/Cumhuriyet